Gruppeweekend 2018

Endnu en gang samles Filip gruppe til den årlige weekend med alle i gruppen lige fra den yngste ulv, til den ældste rover og leder. Det blev til 2 dage med skønt sensommervejr, der viste sig fra sin bedste side, bedre søndag end lørdag.

Lørdag eftermiddag kunne man vælge hvilken aktivitet man havde lyst til. Nogle blev kloge på og bedre til båltænding, de gennemgik forskellige båltyper og hvornår de skal bruges og fik fremstillet et stort godt bål, der skulle bruges til aftensmad.

Nogle andre gik en tur i skoven for at finde dyrespor, som de kunne tage gipsafstøbninger af. De første mange – rigtig mange spor vi fandt, var spor fra heste med hestesko på, men endelig lykkedes det at finde nogle rigtig fine spor af en hund – eller måske en ulve eller en bjørn. Det lykkedes os at lave en hel række fine afstøbninger.

Gipsen bliver blandet til afstøbning

Så fint blev afstøbningen – er det en ulv? – eller en bjørn?

Da vi kom hjem til hytten og afstøbningerne tørrede, kunne de blive renset først med pensel og bagefter med vand

Tilbage på grunden var der kaffe, te og saftevand og en venlig forælder havde bage to forskellige kager – lækkert.

Så blev vi delt ind i nye hold og skulle på Bananaspiltløb, det var et løb med opgaver mest for hjernen, lidt for kroppen og noget for benene. Vi skulle undervejs gøre os fortjent til ingredienser til en spejderbananasplit over bål.

Èn af opgaverne var at lave en bro uden besnøringsreb

Resten af eftermiddagen blev brugt til hygge, lidt brændehugning og fælles madlavning, og almindelig nydelse af at være i skovens stilhed og muligheder.

Aftensmad, opvask og lejrbål og efter lejrbål kom ulvene i poserne og troppen legede Toldere og Smuglere i skoven. Senere krøb de også i poserne i shelteren og tændte bål til hygge og varme.

Troppen i shelter til bål og hygge

 

Søndag morgen var den fineste sensommermorgen i mose og i skov. Troppen var først oppe, men kort efter begyndte resten af lejren at røre på sig.

Flaghejsning og morgenmad og opvask i morgensol – ned gennem birketræerne.

Opvask i morgensolen – så er det lige før, det er en god oplevelse!

Søndag formiddag fik troppen instruktion i at bruge kort og kompas, udregne afstande i virkeligheden udfra et mål på et kort, finde vej ved at kende gradtal og afstand – de øvede sig på papir i hytten og senere i virkeligheden rundt på området ved hytten.

Ulvene gik en lang tur i skoven og kom til steder, de aldrig havde været før. Først gik de til Grusgraven og måtte løbe den obligatoriske tur rundt i kanten af graven. Derefter gik de en tur til svenskegrøften, der ligger lige før motorvejen, de fandt et træ, og kunne klatre over grøften. På turen tilbage til hytten gik de op på Pughøj og sidste stop var på Kongestenen – en dejlig tur i skoven inden den rigtig fik efterårsfarver.

Ulvene på vej over Svenskegrøften

Pughøj er besteget, vi så ingen elverpiger med hul i ryggen

Gyngen i træet er meget populær og hvis man kan få en leder til at give en tur er det så godt.

Tak for en fin og meget hyggelig gruppeweekend.

Posted in Birkehytten, Gruppen

Skriv et svar

Seneste kommentarer

Arkiver