Berlin del 1

Berlin hurtigst muligt for at opleve endnu en europæisk hovedstad på vores hæsblæsende tur.

Vi var derfor tidligt ude af poserne, spiste morgen mad og klappede teltet sammen og kom på landevejen. Heldigvis var der virkelig god vej, de 350 km vi skulle køre for at nå Berlin, og en god del af vejen regnede det – fint at få luftet det varme vejr og rigtigt godt at det sker mens vi sidder i bilen.

Vi nåede frem omkring frokost, fandt en camping plads og begav os derefter ind mod centrum af Berlin, for at opleve historien om Berlin-muren, den kolde krig, mv. Vi nåede Checkpoint Charlie og gik der og kiggede på de forskellige udendørs udstillinger et stykke tid, inden vi gik ind på ”Mur Museet” – et fantastisk museum med beskrivelser både af hvad der skete da muren blev etableret, hvordan familier blev splittet, men også de mange fantastiske historier om flugt over og under muren på de meste fantastiske måder. Vi følte alle at det må have været virkelig svært oghårdt, pludselig at få reguleret sin dagligdag, hvem man kunne besøge, blive afskåret fra en bror eller søster, osv.

Fra Checkpoint Charlie, gik vi op til det jødiske mindes monument – et fantastisk sted, med et meget stort antal sorte betonklodser, opstillet som en matrice. Den historiske tur sluttede ved Brandenburger Tor. Og så var vi alle både sultne og trætte. Det var blevet rimelig sent, så aftensmaden blev pizza på et hyggeligt sted i nærheden af Potsdamer Platz.

En DriveNow bragte os til vores parkerede bil og så gik turen mod Campingpladsen, små 20 km fra centrum. Der blev hurtigt stille i teltet 🙂

/Claus

 

 

 

Posted in Senior
Tags:

Skriv et svar

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver