Blogarkiv

Indlæg om aktiviteter, møder, ture i enheden.

Flere snitteøvelser

Ulveflokken arbejdede videre med snitteøvelser og i dag fik de en teknisk svær opgave. De skulle snitte en logstav med flere elementer på. Først skulle de snitte en runding i den ene ende. derefter afbarke et stykke af pinden på nær to bånd af barken, så skulle de snitte staven firkantet,

Læs mere ›

Posted in Flokken


Store Vandredag i Filip gruppe

De store i troppen begyndte allerede lørdag og gik 20 km inden de slog lejr i Helenes kolonihave. De fortsatte søndag med yderligere 20 km, inden de kom til kirken.

De ulve der skulle gå 20 km mødtes kl. 10 og gik afsted, til Islands Brygge og videre syd på langs vandet og helt ned til fælleden og ind til Vestamager Naturcenter og hjem igen.

Læs mere ›

Posted in Flokken, Gruppen, Senior, Troppen


Jagten på knivbevis…….

Maj måned er i fuld gang og ulvene er begyndt på snitteøvelserne til årets snitteprøve. Vi har i år fået vores snitteknive slebet i Kødbyen, så vi havde den store førstehjælpskasse klar – helt uden grund:-)

Læs mere ›

Posted in Flokken


Ulvene lærer spejderfærdigheder – i aften “bål”

Ulvene lærer om de forskellige spejderfærdigheder og i aften har de lært kunsten at tænde et bål.

Det er som bekendt af sine fejl, man oftest lærer og i aften lærte nogle af ulvene, at hvis man lægger for meget brænde på i starten,

Læs mere ›

Posted in Flokken


Ulvene finder Kæmper på Vestegnen

Ulveflokken har været på søndagstur til området omkring Kongshøjbjerget for at finde 2 af de glemte kæmper.

Vi tog bus og tog til Albertslund station og gik langs en kanal ud til et stort grønt område.

 

 

Efter jagten på de to kæmper og jagten på en isbutik,

Læs mere ›

Posted in Flokken


Verdensmål nr. 16 – det vigtigste Verdensmål

Ulvene arbejder videre med FNs Verdensmål og i aften var vi nået til det vigtigste af alle verdensmål, det verdensmål, der danner grundlag for at alle de andre verdensmål kan lade sig gøre – Fred, retfærdighed og stærke institutioner.

Dernæst lavede hver bande selv en portion selvhærdende ler i køkkenerne.

Læs mere ›

Posted in Flokken


Ansvarlighed for produktion, stop sult og Livet på land – 3 nye verdensmål

Ulvene er blevet meget klogere på ansvarlighed for produktion, på hvordan vi kan stoppe sult i verden og på hvordan vi kan passe på livet på land. De har været på løb rundt i kirken, hvor de bla. skulle dele en kurv med frugt og grønt i mere og mindre bæredygtighed,

Læs mere ›

Posted in Flokken


Ulvene på weekend i Birkehytten

14 friske ulve og 3 ledere havde en fantastisk weekend i Birkehytten i al slags vejr. Her er lidt af hvert i billedform fra weekenden.

 

Læs mere ›

Posted in Flokken


Ulvene indtager FNs Verdensmål

Marts står i Verdensmålenes tegn i ulveflokken. Ulvene trak er nummer på alle verdensmål og vi gennemgik kort, hvad de handlede om. Nogle verdensmål hang sammen, nogle mindede om de ting vi talte om i Svanemærket og nogle verdensmål havde nogle ret svære ord!

Efter at vi havde siddet stille længe lavede vi en sangleg,

Læs mere ›

Posted in Flokken


Afslutningen af Spejdervenner-mærket

I hele februar måned har ulvene arbejdet med Spejdervennermærket. De har lært om spejderliljen, som alle spejdere i hele verden bruger, de har lært om at vi har 5 forskellige spejderkorps her i Danmark, de har lært om, hvorfor vi spejdere hilser på hinanden med venstre hånd og meget meget mere.

Læs mere ›

Posted in Flokken


Besøg af ulv nr. 1 i Filip gruppe

Ulvene er i fuld gang med at tage et mærke, der handler om at lære om spejderbevægelsen, om hvordan det hele startede og om spejdere i andre lande, om spejdere, der har en anden farve uniform og om hvem ham der BP egentlig er.

I aften havde vi besøg af Ebert.

Læs mere ›

Posted in Flokken


Spejderfærdigheder i ulvehøjde

Førstehjælp er en vigtig del af spejderarbejdet og ulvene lærte at lægge hinanden i stabilt sideleje og lærte om, hvornår det bruges.

Derefter fik hver ulv en tændstiksæske, som de forvandlede til en personlig førstehjælpskasse, der kan ligge i uniformslommen. På æsken står de 4 H’er,

Læs mere ›

Posted in Flokken


Bandesærpræg

Vi begyndte 2019 med at lave bandesærpræg. Først læste Tina historien om, hvordan Mowgli kom til ulvefar og ulvemor og blev en del af deres familie og dermed af ulveflokken.

Dernæst skulle hver bande lave deres helt eget banderåb, så det skal vi høre når banderne melder klar fremover:-)

Derefter lavede alle ulve en perlesnor med deres bandefarve og ordet bande,

Læs mere ›

Posted in Flokken


Juleafslutning for flokken

Ulvenes juleafslutning var spækket med både nørkleri, vild aktivitet og spænding samt lidt godt til ganen.

Vi begyndte mødet med at flette julehjerter, men det var ikke et hvilket som helst julehjerte – det var ét med et ulvehoved i. Det krævede stor tålmodighed og de fleste af ulvene fik flettet et hjerte og enkelte fik flettet to.

Læs mere ›

Posted in Flokken


Lucia i Filipskirken

Selv de farligste ulve kan blive de sødeste engle med en Luciadragt på og et lys i hånden.

19 friske ulve var med til Luciaoptoget i kirken i år, og som altid er det en rigtig fin oplevelse for både børn og forældre.

Efter gudstjenesten var der lidt til ganen i menighedssalen og da julemanden havde for travlt til at kunne komme,

Læs mere ›

Posted in Flokken


Fuldmåne-Lucia-julemøde

Et møde med mange opgaver. Først holdt vi Fuldmånemøde, hvor vi optog de 4 nye medlemmer Vitus, Andreas, Ellen og Johannes – velkommen til jer i flokken.

Dernæst øvede vi igen Luciasangen, vi øvede det at gå til Luciasangen gå-stå-stå, gå-stå-stå osv. og ulvene blev rigtig gode til at synge og gå samtidig.

Læs mere ›

Posted in Flokken


Juleweekend for ulvene 2018

Så blev det tid for årets juleweekend og vi drog 16 ulve og 3 ledere afsted fra kirken. I det gode svanemærkets navn havde ulvene medbragt et syltetøjsglas og vi gik en lang tur i skoven og fandt små pinde til at sætte på siderne af glasset og lavede de fineste lysestager.

Læs mere ›

Posted in Flokken


Luciasang og Svanemærke

December nærmer sig, og ulvene skal igen i år gå Lucia i kirken. Vi øvede i dag med Uffe og ulvene er rigtig god til både at synge og til at gå i takt gå-stå-stå, gå-stå-stå og om knap to uger er de virkelig gode til det.

Læs mere ›

Posted in Flokken


Svanemærket del 1

Ulvene begyndte i aften på et nyt mærke til uniformen – Svanemærket, så hvis de kommer hjem og viser interesse for, hvilke ting, der er svanemærkede, så er det fordi de i aften er blevet meget klogere på hvad der gør ting svanemærket.

Billedresultat for svanemærketBilledresultat for svanemærket

Vi kiggede på produkter,

Læs mere ›

Posted in Flokken


Noahs Ark

Vi fik i dag besøg af to nye ulve, der gerne vil prøve at være spejder, så velkommen til Ellen og Vitus.

Ulvene fik i dag historien om Noahs ark og i tillæg fortalte Tina om den hellige bog vi har i vores kirke –

Læs mere ›

Posted in Flokken


Seneste kommentarer

Arkiver