FRA NYBEGYNDER TIL MASTERCHEF

Vi har modtaget følgende Trangia-sæt, gasblus og øvrigt tilbehør dertil fra DUF.

Troppen skulle have en udfordring. Mange anede ikke hvad en Trangia var og sommerlejren var lige om hjørnet hvor maden skulle laves på sådan en. Derfor tænkte vi at troppen skulle udfordres. Hvorfor kun koge pasta over Trangia når man kan lave en 3-retters middag? Og hvor lækkert er det ikke lige at kunne få et mærke SAMTIDIG med, at man laver mad?

Mærket var opdelt i 3 møder: På første møde kørte vi helt basic og lavede introduktion til, hvordan man overhovedet skulle bruge sådan en Trangia. Første udfordring: at forklare spejderne at håndsprit altså ikke fungerer på samme måde som husholdningssprit når man skal tænde Trangiaen!!

Andet møde skulle der laves dessert. At finde noget sødt der skal laves er nok den nemmeste måde at få 10-14-årige til at samarbejde, for INGEN ønsker at deres kage brænder på.

På 3. møde skulle den ultimative test stå: At lave mad på niveau med Masterchef-deltagerne. Udfordringerne var mange – hvordan jonglerer man lige at koge en kylling og nogle grøntsager og varmer tarteletter SAMTIDIG med, at man laver en opbagt sovs? Jo – man skipper et par steps i opskriften og dropper den opbagte sovs – tarteletter med grøntsagsfyld og halvkogt kylling kan også noget.

Som smagsdommere var selvfølgelig os ledere og vi fik præsenteret intet mindre end: hjemmelavede burgere, tarteletter, brændende kærlighed, spaghetti bolognese, klatkakka, nøddekurve med is og pandekager.

Et overvæld af retter og spejderne var imponeret over både egne evner og hvor meget der faktisk var muligt at lave over sådan et Trangia.

TAK, til DUF for at sponsorere vores nye Trangia-sæt. De er allerede blevet brugt flittigt, både på ovenstående møder og på sommerlejren på Bornholm.

PS. Hvis der sidder en forældre og tænker: “Vi skal da lave mad over Trangia!” – jeres børn har også lært at rengøre dem og pakke dem sammen 😉

Posted in Uncategorized

Skriv et svar

Seneste kommentarer

Arkiver