Seniorerne bygger “Ti-minutters tårn“

Seniorerne byggede i denne uge det legendariske ti-minutters tårn. En konstruktion, der kræver 16 rafter og 20 besnøringer – kendt for at kunne bygges på 10 minutter.

Der skulle være fart over feltet, og det var ikke lige frem pæne beskæringer, de vandt på,

Læs mere ›

Posted in Uncategorized


Ulvene tager knivbevis

Over fire møder har ulvene taget knivbevis. I dag er forløbet afsluttet med en knivprøve og alle ulve har modtaget deres knivbevis – sejt gået! ☺️

Her er lidt billeder fra de fire møder:

Læs mere ›

Posted in Flokken
Tags: ,

Vandredag 2024

Endnu engang tilsmilede vejret os på den efterhånden traditionsrige Vandredag. Lige under 50 tilmeldte mødtes ved Vestamager station. Bævere og ulve + ledere og forældre gik ad én rute, troppen gik uden ledere ad en anden rute, de startede med et “blankt” kort, og fik brudstykker af ruten undervejs.

Læs mere ›

Posted in Gruppen


Arbejdsdag April ‘24

En flot forårsdag tog en håndfuld ledere og forældre i Birkehytten for at komme videre med nogle af de mange projekter. Der blev bl.a. skiftet vandhane i køkkenet, renset tagrender og skåret op i gulvet på lederværelset som forberedelse til det kommende toilet.

Den helt store opgave var plantning af nye birketræer gruppen har fået helt gratis.

Læs mere ›

Posted in Birkehytten


Skt. Georgsdag

Traditionen tro fejrer vi Skt. Georgsdag i Filip Gruppe – i år den 24. april.

Alle enheder holdt møde sammen denne aften. Først skulle alle spejdere deltage i forskellige ridder-dyster som fægtning, de skulle dyste i armlægning, i tovtrækning og slå søm i en stub.

Læs mere ›

Posted in Gruppen


Kokkeweekend 2024

Endnu en ulveweekend i Birkehytten er veloverstået. Der var forårsfornemmelser i skoven og ulvene tog kokkemærket.

Fredag mødtes ulvene på kirkepladsen og vi kørte fælles i biler til Birkehytten. Derefter spiste vi aftensmad og hyggede os og så var det sengetid.

Spagetti med kødsovs var et hit hos de fleste ulve.

Læs mere ›

Posted in Flokken
Tags: , ,

Ulvene hopper fra ø til ø

Spejderarbejdet kan tage mange former. Og for ulvenes vedkommende er månedens tema ø-hop. Det betyder at vi over tre spejdermøder arbejder med 3 danske øer og deres historie og traditioner.

Den første ø vi “besøgte” var Amager. Det var i forbindelse med et fælles møde med troppen.

Læs mere ›

Posted in Flokken
Tags: ,

Brændedag i Birkehytten

En flok ledere, rovere og forældre samt en gæsteoptræden af Johan-skovmand nød det flotte vintervejr denne søndag i Birkehytten.

Der blev fælder to træer, der ene havde lagt sig op ad et andet træ i efterårsstormen og det andet hældede bekymrende meget.

Læs mere ›

Posted in Birkehytten, Gruppen


Ulvene går Lucia

Onsdag d. 13/12 var sidste spejdermøde inden jul. Den stod på en Luciagudstjeneste, hvor ulvene gik Lucia. Efter gudstjenesten var der hygge med fællessang, æbleskiver og nisser. Tak for et dejligt spejderår og rigtig glædelig jul. Vi ses i 2024!

Læs mere ›

Posted in Flokken


Juletur for ulvene 2023

En lille flok ulve drog lørdag afsted mod Birkehytten for at tilslutte sig troppen, så vi kunne holde en fælles juletur.

Ulvene tog s-toget til Allerød st og gik de 3 km til Birkehytten.

Da ulvene kom frem, spiste vi madpakker.

Læs mere ›

Posted in Flokken
Tags: ,

Seniorernes novembertur

Senior-enheden har denne weekend været på tur til Holbæk. Vi var så heldige at låne Antons familie-sommerhus, hvor der var plads til hæsblæsende kortspil, quiz, en masse hygge og gode påfund fra de gode seniorer. Når vi ikke opholdte os i sommerhuset, var vi i skoven,

Læs mere ›

Posted in Senior
Tags: ,

Bæverdammen klasker

Filip Gruppe har etableret en ny enhed for de mindste.

Læs mere ›

Posted in Dammen


Arbejdsweekend i Birkehytten

16 voksne og 6 børn mødtes lørdag formiddag i arbejdstøjet i Birkehytten – og der var nok at tage fat på.

Det gamle tag blev taget af shelteren og udskiftet med nyt tag + diverse brædder, der var plaget af patina.

Der blev gravet nyt jordbærhul og lavet en ny dækplade med håndtag til hullet.

Læs mere ›

Posted in Birkehytten, Gruppen


Ulve og juniorer på Tintin

Søndag d. 1 oktober tog Ulve og Juniorer på det traditionsrige Tintinløb!

Det var en super dag, og hele 17 spejdere var med (2 bander og 1 juniorpatrulje). Spejderne gik fra post til post, hvor de løste forskellige opgaver som de fik point for.

Læs mere ›

Posted in Flokken, Troppen
Tags: , , ,

Gruppeweekend 2023

Årets gruppeweekend foregik i Andeby d. 9.-10. september. Lørdag formiddag stod alle figurerne fra Andeby klar i Birkehytten til at modtage spejdere, søskende og forældre. Selv Bjørnebanden kunne ikke manipulere vejret, så vi var ramt af høj sol og skyfri himmel hele weekenden. Det var gode forhold til aktiviteter i højt tempo med alle de sjove figurer.

Læs mere ›

Posted in Uncategorized


Spejderhjælpen

I flokken bruger ulvene september måned på at have forløb om spejderhjælpen. Årets indsamling går til flygtningebørn i Libanon og derfor skal ulvene både samle ind og lære om kulturen i Libanon.

Denne onsdag har ulvene lavet pallekunst som en del af forløbet og fået et aktivitetskort med hjem,

Læs mere ›

Posted in Flokken
Tags:

MØNSTRING 2023

I denne uge holdte vi traditionen tro den store mønstring og sommer-opstart i Filip Gruppe.

Aftenen startede med et kæmpe spil Trivial Pursuit, hvor alle dystede i kategorier, der krævede forskellige færdigheder og viden. Hele kirkenpladsen blev fyldt af glade spejdere, søskende og forældre,

Læs mere ›

Posted in Gruppen
Tags: , , , , ,

Ulvesommerlejr 2023

I Filip Gruppe har vi en rigtig dejlig flok ulve, der passer på hinanden, leger godt sammen og løfter i flok. Det fik vi i sandhed at mærke, da vi i uge 29 drog på en hel uges sommerlejr til Næsbycentret ved Glumsø. For mange ulve var det allerførste sommerlejr og dermed også en meget længere tur end de havde prøvet før.

Læs mere ›

Posted in Flokken
Tags: ,

Seniorer på Naturmødet 2023

Senior-enheden tog i midten af maj turen til det nordlige Jylland for at deltage i Naturmødet i Hirtshals. Det er et arrangement, der minder om Folkemødet – bare kun for natur-interesserede. 🌱 Her skulle seniorerne være med til at arrangere et Woop-løb, hvor deltagerne blev vist rundt på app’en med spørgsmål om naturen.

Læs mere ›

Posted in Senior


Ulveweekend og vandredag

Ulvene var så heldige at de ikke kun skulle på vandredag, men faktisk fik de en hel weekend. Lørdagen stod på en masse hyggelige i aktiviteter i det skønneste solskinsvejr og en overnatning i telt i kirkens have.

Ulvene venter spændt på hvad der skal ske resten af dagen.

Læs mere ›

Posted in Flokken
Tags:

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver