Sommerlejr på Næsby

“Og når man er her på centret ved Loch Næs, så bli’r man glad og veltilfreds!

Jubii, jubii deeet sjovt spejderi, hej syng ny med, stem nu i…”

Sådan tog flokken syngende hjem fra en uges strabadser og gode minder på Næsbycentret.

Ugen begyndte i regnvejr. Vi byggede lejr og var på fotoløb på grunden.

En meget våd tog udrejse.
Der graves huller til køkkenbordet.
Og bæres rafter ned til lejren.

Søndag stod på orienteringsløb på grunden og om eftermiddagen skulle vi ned til søen og lave aktiviteten “søens liv”. Her kiggede vi bl.a. på krebs og andre smådyr.

O-løb

Aftenen stod på sneboldskamp, hvor ulvene sammen med en anden gruppe kæmpede om at finde hinandens faner.

Mandag formiddag lavede vi kokosnødde skåle, hvor man skulle slibe og pudse sin kokosnød helt blank. Om eftermiddagen klatrede ulvene rundt i skovens trækroner, da vi var så heldige at der var en træklatreinstruktør på centret. Og de fleste ulve kunne sikkert have klatret hele ugen, hvis ikke det var fordi vi skulle nå så meget andet sjovt 😉

Johan løfter Skipper i klatreselen.
Christian var hurtigt til tops!
Man kunne også gå på line.
Og nogen havde sværere ved det end andre 😉
Seje ulve klar til klatring.

Tirsdag var flokken på dagtur, hvor vi gik 8,5 km ned til Tystrup sø og tilbage igen. Hjemme på centret ventede der pandekager over bål og varm kakao med flødeskum. Magnus havde medbragt lidt slik, som flokken kunne dele undervejs på gåturen. Det var super lækkert og gav lidt energi i benene!

Pandekagebagning!

Tirsdag aften var der lejrbål. Og Johan og Emil var oppe på scenen.

Onsdag var fællesdag med alle de andre spejdergrupper på lejren. Der var middelaldertema og ulvene skulle rundt på forskellige poster og løse opgaver, så de kunne få nogle “penge” som de kunne købe byggeting for, så de kunne bygge et stort fort til det endelige slag om aftenen.

En af bandernes fort, som de byggede til slaget.

Torsdag formiddag stod på aktiviteten “handelsrejse” og om eftermiddagen legede vi med sæbebobler. Derudover var der god tid til fri leg og mange ulve fik tegnet flotte tegninger og læst i deres jumbobøger.

Ulvene på vej mod flaghejsning. Det foregik hver morgen kl. 8. Det var vigtigt at man havde sin spejderuniform og sit tørklæde, så man var klar til at vise respekt for flaget.
Man kan godt blive træt henad sådan en uge, men så er det jo godt at man kan få en lur.
Flotte tegninger!
Jumbobogslæsning i skyggen.
Lederne får sig en velfortjent is. Det var første gang de var i tutten på hele ugen. Børnene var i tutten hver dag for at købe pins, slik, sodavand og andre lækre snacks.

Torsdag aften var vi til andagt. Vi sang nogle sange og tegnede nogle ting vi synes var unfair og så smed vi dem i skraldespanden og bad en bøn sammen.

Fredag var det blevet tid til at vi skulle i friluftskøkkenet og bage pizza i en stenovn. Mums det smagte dejligt! Og om eftermiddagen skulle vi bryde lejren ned. Om aftenen var der lejrbål igen og ulvene sov i shelter. Det var så fint, da ulvene fik godnathistorie og solnedgangen tittede frem mellem træernes grene.

Alt grej skulle pakkes ned i rygsækkene.
Pløkkerne skulle vaskes.
Lejrbål
Shelteren lå lidt inde i skoven på centret.

Lørdag havde Tonje fødselsdag og blev 9 år! Stor tillykke! Desværre skulle vi også hjem. Vi spiste morgenmad og kagemand, fik pakket de sidste sager og så skulle vi med bussen og toget.

Tonje fik fødselsdagssang fra alle spejdergrupperne.
Sikke en lækker kagemand!
Farvel og tak Næsby! Det har været skønt.

Og efter to år på sommerlejr på Næsbycentret har lederne lovet spejderne at vi tager på et nyt spejdercenter næste år, selvom det er et deeeejligt sted!

Ulvehyl!

/Emil, Johan, Tine og Estrid

Posted in Flokken
Tags:

Seneste kommentarer

Arkiver