Gruppeweekend 2015 – Harry Potter

Årets gruppeweekend er netop afsluttet – 80 deltagere, troldmandskurser og kollegiedyster, festmiddag med grøn, lyserød og gul kartoffelsalat….. En masse glade spejdere, søskende og forældre har tilbragt weekenden i Birkehytten, og oplevet Harry Potter, Hermione, Ron og mange af professorerne igennem nogle sjove og spændende aktiviteter. Alle var på weekenden fordi Dumbledore havde skrevet til gruppens spejdere og bedt om hjælp til at finde tilbageværende fragmenter af de vises sten.

Efter ankomst til Birkehytten, løb alle deltagere igennem muren på perron 9 3/4 for at blive fordelt på de fire kollegier Ravenclaw, Gryffindor, Huffelpuf og Slytherin og gjorde sig derefter klar til at gå i  troldmandslære, ved at forene sig med en tryllestav og lave en troldmandskappe. Som troldmandslærling skulle man lære om forvandling hos professor Mcgonnacle, Eliksirer hos professor Snape, få en lektion i Molly Weasley’s køkken, og mange andre magiske kompetenceområder. For at lære om magiske dyrs pleje, var moseheksen Bjørli inviteret – hun fremtryllede en kvælerslange ved at brænde magisk pulver og slangeskind!

Traditionen tro, var der fest om aftenen og det bedste kollegie blev hædret ved placering af deres skjold i den fremste position. Menuen bød på oksesteg, stegt over løvtræsgløder, fantastisk kartoffelsalat i mange farver, samt kalkunbryst og forskellige grønne salater. Middagen gled over i et hyggeligt, traditionelt lejrbål, som afsluttedes med uddeling af årsstjerner. To af seniorerne ( Johanne og Johan) blev hædret med en ti-års stjerne – TILLYKKE!

Nu var det endelig tid til at hjælpe Dumbledore med at finde fragmenterne af de vises sten. Alle deltagerne blev sendt ud på et natløb, hvor de blev udsat for lige dele udfordringer og uhygge, og hvor det lykkedes at finde alle de magiske nøgler der gjorde at Dumbledore kunne åbne den gyldne kasse og finde fragmenterne af de vises sten, som nu kan bringes tilbage i sikkerhed i Hogwarts.

Søndag fik alle deltagere testet deres talenter i forbindelse med andagten, og i løbet af en regnfuld formiddagen gennemførtes en dyst i forskellige discipliner mellem kollegierne. Der skulle bl.a. spyttes med røde hunde, bygges spaghetti tårne og trækkes i 4-tov. Trods regnen var der en rigtig god stemning og kampånden blev bevaret gennem hele dysten. Regnen sluttede da vi overdækkede spiseområdet med pressening og efter en god frokost i ly, blev grund og hytte ved fælles hjælp ryddet op og rengjort. En masse glade og trætte spejdere, søskende og forældre kunne sætte sig i bilerne og køre mod Amager – formodentlig til en stille, hyggelig aften hvor det er helt ok at falde i søvn på sofaen.

Weekenden er blevet planlagt og gennemført af seniorspejderne i gruppen. Det har været en stor og lærerig udfordring – de sidste dage op til weekenden har ikke været uden stres og lidt panik, men seniorerne kan helt klart være stolte af det store arbejde de har udført – der var mange både spejdere og søskende som på weekenden udtrykte at det havde været både sjovt, spændende og lidt uhyggeligt.

Her er lidt billder fra weekenden:

1Kollegieskjold 2Kapper 3Kapper 4Troldmandslaere 5Troldmandslaere 6Troldmandslaere 7Troldmandslaere 8Troldmandslaere 9Troldmandslaere 10Festmiddag 11Festmiddag 12Festmiddag 13Kollegiedyst 14Festmiddag 15Festmiddag 16Festmiddag 17Festmiddag 18Festmiddag 19Festmiddag 20Festmiddag 21Festmiddag 22Festmiddag 23Festmiddag

Posted in Birkehytten, Flokken, Gruppen, Klanerne, Senior, Troppen

Skriv et svar

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver