Spejderhjælp – udviklingshæmmet – Ghana

I aften begyndte vi på en lille måned med Spejderhjælpen. Spejderhjælpen går ud på, at raske børn hjælper syge børn og i år hjælper vi udviklingshæmmede børn i Ghana og det er alle spejdere i Danmark, der arbejder sammen om det samme Spejderhjælpesprojekt hvert år.

Ulvene hørte om Ghana, så hvor det lå i Afrika og vi talte om det, at være udviklingshæmmet, hvad vil det sige, og hvad kan vi gøre for et udviklingshæmmet barn.

Ulvene lavede en stafet, hvor de skulle have forskelige handicaps for hver gang de skulle løbe en distance. De skulle være blinde, skulle kun have ét ben osv. Hver gang de nåede Tine fik de en ny oplysning om Ghana, som de skulle huske til senere i mødet.

Så skulle ulvene stadig blive sammen to og to, hvert hold fik udleveret en pose med legoklodser. Nu skulle den ene sætte sig med ryggen til Emil og den anden skulle kigge på den Lego figur, som Emil havde og forklare sin makker, hvordan han/hun skulle sætte klodserne sammen for at skabe samme figur. Den der kiggede måtte ikke røre brikkerne eller pege på dem, og den der samlede skulle kun gøre, hvad den anden sagde. Det var en svær opgave, men alle ulvene gik meget op i opgaven og de var og blev rigtig gode til at løse den.

Til sidst havde vi en quiz, hvor ulvene skulle huske de ting, som Tine havde fortalt dem tidligere, så so, hvor mange gange større end Danmark er Ghana? hvor mange søskende ville du have, hvis du boede i Ghana? og hvad vil din far lave, hvis din familie boede i Ghana? Og jeg må sige, at ulvene havde hørt godt efter:-)

I aften begyndte vi på en lille måned med Spejderhjælpen. Spejderhjælpen går ud på, at raske børn hjælper syge børn og i år hjælper vi udviklingshæmmede børn i Ghana og det er alle spejdere i Danmark, der arbejder sammen om det samme Spejderhjælpesprojekt hvert år.

Ulvene hørte om Ghana, så hvor det lå i Afrika og vi talte om det, at være udviklingshæmmet, hvad vil det sige, og hvad kan vi gøre for et udviklingshæmmet barn.

Ulvene lavede en stafet, hvor de skulle have forskelige handicaps for hver gang de skulle løbe en distance. De skulle være blinde, skulle kun have ét ben osv. Hver gang de nåede Tine fik de en ny oplysning om Ghana, som de skulle huske til senere i mødet.

Så skulle ulvene stadig blive sammen to og to, hvert hold fik udleveret en pose med legoklodser. Nu skulle den ene sætte sig med ryggen til Emil og den anden skulle kigge på den Lego figur, som Emil havde og forklare sin makker, hvordan han/hun skulle sætte klodserne sammen for at skabe samme figur. Den der kiggede måtte ikke røre brikkerne eller pege på dem, og den der samlede skulle kun gøre, hvad den anden sagde. Det var en svær opgave, men alle ulvene gik meget op i opgaven og de var og blev rigtig gode til at løse den.

Til sidst havde vi en quiz, hvor ulvene skulle huske de ting, som Tine havde fortalt dem tidligere, så so, hvor mange gange større end Danmark er Ghana? hvor mange søskende ville du have, hvis du boede i Ghana? og hvad vil din far lave, hvis din familie boede i Ghana? Og jeg må sige, at ulvene havde hørt godt efter:-)

Posted in Flokken

Skriv et svar

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver