Gourmetdag – lidt af en mundfuld

Det er blevet torsdag! Man kan godt vænne sig til at det IKKE regner. Vejret viser sig fra noget der – efter Vesterhavs forhold – formodentlig er tæt på den bedste side.

Vi startede dagen med morgen mad 8:30 – efter aftale, lidt senere end de andre dage. Ja, det vil sige at Markus trådte ind ad døren præcis klokken 7:30, både overrasket og måske også lidt stolt over at være den første og eneste. Mindre stolt efter jeg havde fortalt ham at han var en time for tidlig på den (formodentlig med tanke på at han netop havde vækket hele teltet og fået dem til, i al hast, at komme op til morgenmad).

Morgenmaden blev – ganske som aftalt – indtaget 8:30. Det var den “sædvanlige” morgenmad, som i anledning af Gourmetdagen var opgraderet med Markus’ mormors thebirkes, som udover smør, også kunne pyntes med rester fra idrætsdagen (protein-chokolade-smørelse og protein-saltkaramel-smørelse).

Efter behørig afrydning, fortalte Markus og Luca om dagens udfordring. Seniorerne blev inddelt i to hold, ved simpel lodtrækning og med Markus og Luca på hver sit hold. Opgaven var rimelig enkel, ihvertfald at udtrykke: Hvert hold skal frembringe en tre-retters menu, tilberedt over bål og klar kl 19:00. Holdet (5 personer) får 250 kr. og må ikke anvende mere. man skal selv købe ind, og manmå gerne bruge krydderier og lign. som vi allerede har indkøbt.

Begge hold gik igang med planlægningen – det ene besluttede hurtigt at det var bedre at planlægge i Harboøre, så man kunne se hvad der evt. var på tilbud, regne på hvad der var muligt, osv. Det andet planlagde og gik så mod byen. Imens fik jeg lavet bålstedet færdigt – en vigtig detalje i dagens udfordring:

Efter indkøbene og frem mod frokost blev der spillet WereWolf (for langt mere end 117. gang). Holdene havde planlagt at skulle begynde tilberedningen omkring kl 16. Luca og Markus havde egentlig planlagt at vi skulle gå ned til den store bunker på stranden, men da vi jo “besøgte” den forleden, blev det istedet besluttet at gentage gårsdagens succes – Harboøre Centret. Og jeg kunne så gå en tur på stranden for at “sanke” lidt gran, til grydestativ.

Mens jeg skriver dette, er holdene ved at være klar med deres menu. Jeg skal være dommer og får derfor lov at smage. Det bliver spændende at se hvad alle anstrengelserne er ført til – de er gået op i det med liv og sjæl, og jeg har hørt noget om kartoffelmad, med nye kartofler, købt på en gård, porre-kartoffel suppe og arme riddere, for bare at nævne nogle af retterne.

Nu er de første retter “kørt”, og begge hold er igang med desserten (og mellem-opvask). Der er MAKS hygge ved bålet – det er næsten trist at der ikke har været vejr til bål tidligere på ugen, men det er jo vanskeligt at kontrollere.

Her er stemningsbilleder fra bålet, og enkelte mad-billeder, som næsten fortjener en tur i et af ugebladsmagasinerne:

Posted in Senior
Tags:

Skriv et svar

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver